suvenir-gifts.ru202cb962ac59075b964b07152d234b70

Trwa, rozpoczęta konferencją prasową w dniu 27 czerwca 2023r.,  akcja społeczna i pracownicza PanDa w jednostkach organizacyjnych samorządu Miejskiego Nowej Soli i powiatu nowosolskiego. Walczymy o godne warunki pracy i płacy.

Obecnie kontynuujemy kolejny etap akcji tj. wysyłanie listów do Prezydenta Jacka Milewskiego i Starosty Iwony Brzozowskiej oraz radnych miejskich i powiatowych z wiadomością do lokalnych mediów prosząc decydentów o realizację postulatów pracowniczych.

Akcja PanDa jest szeroko i pozytywnie komentowana przez społeczność nowosolską i powiatową. Dynamicznie rośnie poparcie dla działań pracowników zorganizowanych w  NSZZ „Solidarność” . Widać coraz większą arogancję „władzy” będącej niby dla nas, niby dla społeczeństwa, a tak naprawdę  zainteresowanej tylko sobą, o czym świadczą ostatnie wydarzenia.

Ponownie, teraz już  oficjalnym, w trybie administracyjny , pismem Prezydent Nowej Soli odsyła nas do Dyrektorów  jednostek po podwyżkę  płac, którzy i tak nic nie mogą, bez odpowiednich decyzji finansowych Prezydenta i Starosty.

Wiemy , że mamy rację , prawo i społeczeństwo nowosolskie stoi razem z nami , stoi  tam gdzie zawsze stoi „Solidarność”!

Razem możemy więcej ! I tak Wygramy !!!

Załączamy zdjęcia z akcji przekazywania listów PanDa z Powiatowego Urzędu Pracy w Nowej Soli, Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Nowej Soli i Żłobka w Nowej Soli.

Bogusław Motowidełko – Regionalny Sztab Strajkowy Regionu Zielonogórskiego